Chocolate banana cake recipe

Chocolate banana cake recipe

75g chocolate (60-70% cocoa)
110g soft butter (beurre doux)
125g caster sugar (sucre)
2 eggs (oeufs)
125g self raising flour (farine)
1 level teaspoon baking powder (cuillère rase à thé de leuvure)
1 rounded tablespoon coocoa (grosse cuillère pleine, de poudre de cacao)
2 ripe bananas (bananes vieilles)

Préchauffer le four à 180°C, tout mélanger (avec le beurre ramoli, le chocolat fondu et les bananes écrasées) et mettre au four 50 minutes environ.

Preheat oven to 180 C / gas mark 4

Line a 900g loaf tin with parchment (wax) paper
Melt chocolate in low microwave/oven or in bowl over barely simmering water with a wooden spoon

Cream the butter

Add the sugar

Beat well, then add the eggs one at a time, beating all along

Add in sieved flour, baking powder and cocoa

Add melted chocolate and the mashed bananas

Stir to bring together

Pour into the loaf tin and place in oven. Cook for 50-55 mins or until a knife inserted in the middle comes out clean.
Cool the tin for a further 5mins and then remove to a tray/plate.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *